top of page

Wat zou jij doen als je meer zelfvertrouwen had?


Deze vraag heb ik de afgelopen jaren aan veel cliënten gesteld en de antwoorden deel ik graag met je: · Schijt hebben aan wat anderen van me vinden · Vrijen met het licht aan · Niet steeds aan het vergelijken zijn · Me niet druk maken over likes op Insta · Bekennen dat ik het niet alleen kan en hulp nodig heb · Niet meer bang zijn dat mijn geliefde iemand anders mooier vindt · Een presentatie geven op mijn werk · Mijn eigenwaarde niet laten afhangen van getal op de weegschaal · Veel sneller mijn grenzen aan geven · Aan studiegenoten vragen of ze mee gaan iets drinken na de les · Mijn baas eindelijk om opslag vragen · Ook tevreden zijn als iets niet helemaal perfect is · Portretten van mezelf laten maken · Die leuke man aanspreken op de sportschool · Zonder make-up de deur uit gaan · Tegen mijn schoonmoeder zeggen dat ik deze week geen tijd heb · Mijn vervelende collega de waarheid zeggen · Als eerste de dansvloer opgaan · Niet meer ’s nachts liggen piekeren over wat ik ‘fout’ deed vandaag · Weten en voelen dat ik de moeite waard ben Wat zou jij doen als je niet onzeker was? Niet goed genoeg Het zelfbeeld beïnvloed in belangrijke mate iemands doen en laten. Wie denkt dat ze niet mooi genoeg is, zal zich op de achtergrond houden en zich het liefst onopvallend kleden. Wie zichzelf dom vindt, zal niet zo snel haar mening geven uit angst om door de mand te vallen. Wie zichzelf niet goed genoeg vindt, zal steeds bevestiging van anderen nodig hebben. Wie het gevoel heeft dat ze er niet bij hoort zal voortdurend alles doen om het anderen naar de zin te maken uit angst om afgewezen te worden. Een negatief zelfbeeld legt een grauwsluier over je leven. Zo zonde. Positieve eigenschappen Gelukkig hoeft het niet zo te blijven. Het is iedere keer weer mooi om te zien als het een cliënte lukt om stapje voor stapje te vertrouwen én te leunen op haar positieve eigenschappen. Hierdoor durft ze weer stappen te zetten en meer van zichzelf te laten zien. Ze kent haar zwakke plekken en accepteert ze, maar laat niet langer haar leven hierdoor bepalen. Genieten Cliënte L.: ‘Ik heb lange tijd geloofd dat ik niet de moeite waard was. Ik heb daardoor jarenlang niet het beste van mezelf kunnen laten zien, kunnen voelen en beleven. Alsof ik naast mezelf liep en de ervaringen niet bewust meemaakte. Nu gaat dat langzaam beter, ik leer mezelf en mijn gevoel steeds beter kennen en kan nu ook meer genieten van kleine dingen.’ PS Heb je ook vaak het gevoel dat je niet de moeite waard bent en word je daar soms heel verdrietig van? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het verbeteren van je zelfbeeld en zelfvertrouwen? Ik help je graag. Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van 20 minuten waarin we samen kijken naar waar je tegenaan loopt en wat ik voor je kan betekenen. Dorien van der Meer, zelfvertrouwencoach, 06-20018894

留言


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page