top of page

Thuis bij jezelf


Wanneer had jij voor het laatst het gevoel dat je helemaal jezelf was, dat alles klopte? Was het gisteren tijdens een goed gesprek met je geliefde? Was het vorig weekend lachend met je vrienden in de kroeg? Was het die avond in je uppie bij zonsondergang op het strand? Of toen je vorige week lekker aan het werk was?

Veilig en vertrouwd Hoe herken je het gevoel dat je helemaal jezelf bent? Je merkt dat het rustig is in je hoofd, je lichaam ontspant zich en je voelt liefde voor jezelf en de mensen om je heen. Jezelf zijn is die dingen doen die bij je passen, dingen waar je energie van krijgt, waar je hart een sprongetje van maakt. Jezelf zijn betekent dat je je plek inneemt en ruimte maakt voor jouw verlangens. Je voelt je veilig en vertrouwd genoeg om meer van jezelf te laten zien. Zelfvertrouwen Je krijgt meer zelfvertrouwen als je durft te kiezen voor wat voor jou belangrijk is. Dat is niet altijd makkelijk. Misschien heb je je zo lang aangepast aan iedereen om je heen dat je niet meer goed weet wat je zelf belangrijk vindt. Of je bent zo bang voor wat anderen van je vinden dat je je plek niet durft in te nemen. Stilstaan Om te leven op een manier die helemaal bij jou past is het belangrijk om stil te staan bij de volgende vragen:

  1. Waar loop je warm voor en wat geeft je het gevoel dat je in een ‘flow’ zit? Misschien is het iets wat je als kind al graag deed en waar je nu nog steeds blij van wordt.

  2. Wie of wat is belangrijk voor jou? Wat gaat je aan het hart? Waar wind je je over op of waar gaan je handen van jeuken?

  3. Waar ben je goed in? Maak eens een lijstje van jouw talenten.

Waar sta je voor? Trouw zijn aan jezelf is vooral eerlijk zijn naar jezelf: wat wil je, waar sta je voor? Leef je het leven dat je ten diepste leven wilt? In plaats van: wat wordt er van me verwacht, hoe hou ik iedereen tevreden? Als je meer jezelf wilt zijn, meer plaats wilt maken voor jouw waarden en passies, betekent dit soms dat je moet breken met oude patronen. Je kunt niet alles zijn voor iedereen maar je kunt wel jezelf zijn. Je tijd Blader eens door je agenda om te zien hoe jij je tijd door brengt. Hoeveel tijd heb je de afgelopen weken aan je passies besteed? Hoe vaak maakte je gebruik van je talenten en deed je dingen waar je goed in bent? Hoeveel tijd bracht je door met de mensen die belangrijk voor je zijn?


Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page