top of page

Welk cadeau gun jij jezelf?


“Jarenlang stond ik in de overlevingsmodus, en maar doorgaan, en maar doorgaan. Tot ik niet meer kon. Opgebrand, moe, heel ver bij mezelf vandaan. Vele therapieën volgden waarin ik heel hard heb gewerkt aan mezelf. Ik wilde maar één ding en dat was los van die strakke zwarte band om mijn buik, los van het stuk in mij, wat dood leek, waar geen gevoel binnen kwam.” Gegund “Met Dorien ben ik gaan werken aan mijn zelfbeeld door op de eerste plaats foto’s te maken, wat ik heel erg leuk vond. De daarop volgende gesprekken hebben mij doen inzien dat eigenlijk alles wat ik graag wens al aanwezig is. Stapje voor stapje leer ik nu mijn gevoel te erkennen en herkennen en ervaar ik weer hoe geweldig dat is. Ik dacht dat als ik heel hard zou werken ik iets zou vinden dat mijn leven vrijer, makkelijker en rustiger zou maken. Nu weet ik dat alles wat ik daarvoor nodig heb, allemaal aanwezig is bij de persoon die ik nu ben, in die persoon die ik zelf heb ontwikkeld, met heel veel goede eigenschappen. Met Dorien heb ik geleerd te kijken naar al die positieve invloeden die ervoor zorgen dat ik leef in plaats van overleef. Kwetsbaar durven zijn heeft mij weer in mijn kracht gezet, het geeft me een gevoel van verbinding. Ik maak keuzes omdat ze van mij zijn en ik geef mijn grenzen aan. Het is een cadeau, en ik heb het mezelf gegund.” Niet egoïstisch Deze prachtige review ontving ik afgelopen week van mijn cliënt, over cadeautje gesproken. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk en zeker niet egoïstisch. Want als jij je goed voelt, je eigen kracht kent, kun je veel meer betekenen voor de mensen om je heen. Toch gek dat we het zo’n geweldig mooi streven vinden om voor anderen te zorgen maar vaak vergeten dat voor ons zelf te doen. Welk cadeau gun jij jezelf? Cadeautips:

  • Kies voor jezelf en zeg eens ‘nee’ als iets niet goed voelt.

  • Leer jezelf te accepteren zoals je bent.

  • Probeer regelmatig dingen te doen waar je blij van wordt.

  • Breng tijd door met de mensen die belangrijk voor je zijn.

  • Zorg goed voor je lijf en je gezondheid.

  • Leer iets nieuws, bezoek een nieuwe plek, leer nieuwe mensen kennen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page