top of page

Een geknakt zelfvertrouwen


Worstel jij wel eens met je zelfvertrouwen? Als je niet wordt uitgenodigd voor een feestje waar iedereen al weken over praat. Als al je vriendinnen de mooiste banen voor het oprapen hebben. Als je geliefde wel heel enthousiast over zijn jonge, knappe vrouwelijke collega praat.

Twijfel en onzekerheid, het maakt ons menselijk.

Het wordt een ander verhaal als je voortdurend het gevoel hebt dat je minder waard bent dan anderen. Als je niet durft op te komen voor jezelf en bang bent om je mening te geven. Of misschien zo gewend bent om je mond te houden dat je niet eens meer weet of je nog wel een mening hebt. Als je toeschouwer bent geworden.

Van je eigen leven.

Hoe fijn zou het zijn om terug te kijken op deze periode als een fase. Een pijnlijke fase die gelukkig voorbij is gegaan. Wat zou het heerlijk zijn als je (weer) grip hebt op je leven en weet wat belangrijk voor jou is. Dat je je weer gehoord en gezien voelt. Dat je weer energie hebt en trots bent op jezelf.

Het is mogelijk! Met de juiste tools en de juiste ondersteuning.

Maar het vraagt wel iets van je; de stap te zetten die je eerder niet durfde te zetten.

Net zoals mijn cliënten Corine, Hellen en Anouk. Lees in de recensies wat deze moedige stap hen opleverden.

Hier alvast wat oefeningen voor meer zelfvertrouwen die je direct kunt toepassen:

  1. Omring jezelf met positieve mensen die jou steunen.

  2. Zorg goed voor jezelf; eet gezond, beweeg en ontspan.

  3. Geef duidelijk je mening als iemand er om vraagt.

  4. Accepteer je mindere kanten maar kijk vooral ook naar waar jouw kracht ligt.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page