top of page

Hoe groot is jouw comfort zone?

In je comfort zone is het veilig, prettig en vertrouwd. Je doet dingen waarvan je zeker weet dat je ze kunt, op deze plek bevinden zich geen uitdagingen en je loopt geen enkel risico. De grootte van je comfort zone is vooral gerelateerd aan je zelfbeeld. Hoe negatiever je zelfbeeld, hoe kleiner je comfort zone en hoe groter de angst om een stap buiten je comfort zone te zetten. Vooral angst om te falen en angst voor afwijzing zijn kenmerkend voor mensen met een negatief zelfbeeld. En dat is jammer, want net buiten je comfort zone ligt de plek waar je groeit door nieuwe ervaringen; hier bouw je zelfvertrouwen op en voel je dat je leeft.

Je kunt direct beginnen met het zetten van kleine stappen buiten je comfort zone; zoek een plek waar je jezelf nog comfortabel voelt terwijl je gelijktijdig buiten je comfortzone treedt. Bijvoorbeeld:

  • Maak een praatje met je baas/die leuke collega/je nieuwe buurvrouw

  • Plaats een nieuwe profielfoto

  • Trek je jurk voor ‘bijzondere gelegenheden’ aan

  • Haal eens géén koffie voor iedereen

  • Haal eens koffie voor iedereen

Al doende rek je je comfort zone geleidelijk op en neemt je gevoel van eigenwaarde toe. En dat legt weer de basis voor volgende stappen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page