top of page

Wat zou jij doen als je niet bang was?


Deze vraag heb ik de afgelopen jaren aan veel cliënten gesteld en de antwoorden deel ik graag met je:


- Vrijen met het licht aan

- Een presentatie geven op mijn werk

- Van de hoge duikplank springen

- Mijn baan opgeven en voor mezelf starten

- Een tenniswedstrijd spelen met publiek

- In het vliegtuig stappen

- Bekennen dat ik het niet alleen kan en hulp nodig heb

- Op zangles gaan

- Tegen mijn moeder zeggen dat ik deze week geen tijd heb

- Zonder kaartje in de trein stappen

- In bikini naar het strand gaan

- Mijn vervelende collega de waarheid zeggen

- Vaker de boel de boel laten

- Niet meer ’s nachts liggen malen over wat ik fout deed vandaag

- Het woord nemen bij een vergadering

- Zonder make-up de deur uit

- Die leuke man aanspreken die ik iedere avond in de supermarkt tegen kom

- Wat vaker schijt hebben aan wat anderen vinden

- Portretten van mezelf laten maken

- Solliciteren op die leuke baan

- Tegen mijn vriend zeggen dat ik in relatietherapie wil

- Mijn haar in een staart doen als ik naar de sportschool ga

- Aan studiegenoten vragen of ze mee gaan iets drinken na de les

- Mezelf niet langer verstoppen


Wat zou jij doen als je niet bang was?


Niet goed genoeg

Het zelfbeeld beïnvloed in belangrijke mate iemands doen en laten. Wie denkt dat ze niet mooi genoeg is, zal zich op de achtergrond houden en zich het liefst onopvallend kleden. Wie zichzelf dom vindt, zal niet zo snel haar mening geven uit angst om door de mand te vallen. Wie zichzelf niet goed genoeg vindt, zal steeds bevestiging van anderen nodig hebben. Wie het gevoel heeft dat ze er niet bij hoort zal voortdurend alles doen om het anderen naar de zin te maken uit angst om afgewezen te worden. Een negatief zelfbeeld legt een grauwsluier over je leven. Zo zonde.


Positieve eigenschappen

Gelukkig hoeft het niet zo te blijven. Het is iedere keer weer mooi om te zien als het een cliënte lukt om stapje voor stapje te vertrouwen én te leunen op haar positieve eigenschappen. Hierdoor durft ze weer stappen te zetten en meer van zichzelf te laten zien. Ze kent haar zwakke plekken en accepteert ze, maar laat niet langer haar leven hierdoor bepalen.

Genieten Cliënte L.: "Ik heb lange tijd geloofd dat ik niet de moeite waard was. Ik heb daardoor jarenlang niet het beste van mezelf kunnen laten zien, kunnen voelen en beleven. Alsof ik naast mezelf liep en de ervaringen niet bewust meemaakte. Nu gaat dat langzaam beter, ik leer mezelf en mijn gevoel steeds beter kennen en kan nu ook meer genieten van kleine dingen."Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page