top of page

Hoe ziet jouw leven eruit als je meer vertrouwen hebt in jezelf?


 • Je bent blij met je vakantiefoto’s en laat ze trots aan iedereen zien. Je staat niet langer verstopt achter je hond, je haar of je gezin.

 • Je laat je niet meer leiden door dat kritische stemmetje in je hoofd: “Zie je wel, je kunt het toch niet.”

 • Je durft voor je mening uit te komen, die je wel degelijk hebt. Het voelt goed om tegen je collega’s of op een vergadering eens te zeggen wat je echt denkt.

 • Je geeft je op voor die nieuwe opleiding. Je was het al jaren van plan en nu gaat het er eindelijk van komen.

 • Je zorgt goed voor jezelf, je sport, eet gezond en draagt kleding waar je je mooi in voelt.

 • Je bent minder bezig met pleasen. Als je “nee” hebt gezegd, lig je er niet een hele nacht wakker van.

 • De nachten gebruik je sowieso om lekker te slapen, niet langer om te piekeren over hoe je dingen beter of anders had kunnen doen.

 • Als je een compliment krijgt, wuif je hem niet meteen weg. Je bedankt de gulle gever en denkt erbij: dat vind ik zelf ook.

 • Je bent minder druk bezig met jezelf en hoe je overkomt. Daardoor heb je ook veel meer aandacht voor anderen.

 • Als er iets fout gaat in je leven- en er gaat altijd een keer iets fout want zo steekt het leven in elkaar- dan kun je die tegenvaller het hoofd bieden.

 • Je hebt geen twijfels meer over wie je bent, wie je wilt zijn en wat je graag wilt doen.

Verscholen Cliënte M. stond al jaren op al haar foto’s half verscholen; achter haar haar, achter haar hand, achter haar vriend of achter haar kinderen. Ze verstopte zich omdat ze zichzelf niet mooi en niet de moeite waard vond. Negatief zelfbeeld “Mensen met een negatief zelfbeeld ontwikkelen allerlei strategieën om niet met het nare negatieve gevoel over zichzelf geconfronteerd te worden. Ze houden zich op de achtergrond of trekken zich terug uit contacten. Ze blijven aan de veilige kant en nemen weinig initiatieven op het gebied van relaties, studie en werk.” - M.de Neef (Negatief Zelfbeeld). Nooit goed genoeg Cliënte N. had als jonge vrouw nog geen strak omlijnde plannen en was zo min of meer in het familiebedrijf van haar vader gerold. En nu twintig jaar later werkt ze nog steeds in het bedrijf, wordt ze voortdurend op haar vingers gekeken en getikt door haar vader: wat ze ook doet, het is nooit goed genoeg. Ze wil uit het bedrijf stappen en een opleiding volgen maar het gesprek aangaan durft ze nog altijd niet. Trots op wat je bereikt hebt Het is zonde om je leven te laten leiden door je onzekerheid. Als je steeds denkt: ‘pas als ik in mezelf geloof…, pas als ik vijf kilo ben afgevallen…’ gaat er nooit wat veranderen. Vaak draag je een negatief zelfbeeld al zo lang met je mee, dat je er steeds meer in bent gaan geloven en je er steeds meer naar bent gaan gedragen. De beste manier om zelfvertrouwen te krijgen is door bewust te genieten van wat er nu is, trots te zijn op wat je bereikt hebt en te werken aan de resultaten die je graag wilt bereiken. Wanneer je je op je gemak voelt met je onzekerheid - niemand is perfect - komen er oneindig veel mogelijkheden in je leven.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page