top of page

Een boost voor je zelfvertrouwen


Stel dat je helemaal niets verandert, maar gewoon op dezelfde voet doorgaat. Hoe zal je leven er dan volgens jou over tien jaar uitzien? Twijfel Ben je nog steeds bezig iedereen om je heen tevreden te houden? En ben je daardoor altijd moe? Werk je nog steeds voor diezelfde knarrige baas? Wil je het liefst je weegschaal uit het badkamerraam gooien? Twijfel je nog altijd over die boeiende opleiding die je wilde volgen of die mooie reis die je wilde maken? Andere toekomst Als je besluit om stappen te zetten, wat hoop je dan in de toekomst anders te zien en te doen? Mijn cliënte M. wilde eindelijk wel eens af van haar eeuwige onzekerheid en het gevoel dat ze niet goed genoeg was. Ze wist wel dat ze een aantal goede kwaliteiten bezat, ze was een goede moeder en een fijne collega, maar toch lukte het haar niet om op zichzelf te vertrouwen. Ze was altijd stil tijdens de vergaderingen op haar werk en ze durfde zich niet aan te melden voor de cursus fotografie in het buurthuis. “Die anderen zijn vast veel beter”. Veranderen begint met kleine stappen Veel plannen komen niet van de grond omdat de doelen te groot en te vaag zijn. Bijvoorbeeld ‘ik ga gezonder leven.’ Kies daarom voor één goed voornemen, zoals ‘ik ga meer bewegen’. Dat is goed te overzien. Zorg ervoor dat je voornemen realistisch is, iets niet halen werkt demotiverend en geeft je een slecht gevoel over jezelf. Je hoeft niet meteen aan een marathon te denken als je wilt gaan hardlopen, maar begin twee keer per week met een rondje door het park. Of ga voortaan op je fiets naar werk in plaats van met de auto. Veranderen begint met kleine stappen. Een boost voor je zelfvertrouwen Cliënte M. verzamelde moed en belde met het buurthuis voor meer informatie over de fotografiecursus. Het gesprek met de docent was zo leuk dat ze zich meteen inschreef en haar camera weer voor de dag haalde. M. was trots op deze eerste stap; dit gaf haar direct een beter gevoel over haarzelf. Een positiever beeld van jezelf zorgt ervoor dat je ook andere dingen op een positievere manier bekijkt en je stemming verbetert. Diit geeft je meer moed en energie om nieuwe dingen te ondernemen. Een kleine stap kan op deze manier een boost zijn voor je zelfvertrouwen. Wat hoop jij in de toekomst anders te doen? Over een jaar? En over tien jaar? En welke kleine stappen kun je nu al zetten?

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page