top of page

Loser


Zie je wel “Iedereen om me heen zit in die rijdende trein en ik heb hem gemist. De trein der geslaagden: mensen met een vaste relatie, een goed inkomen, slank en gezond, veel vrienden… Zwaaiend en wuivend vanuit die trein roepen ze me wijze raad toe: ga op yoga, zet een advertentie, maak je niet te druk, praat eens met… En weg zijn ze weer. Mij achterlatend met fijne adviezen die mij nog eens inprenten: zie je wel, je doet het niet goed, je bent een loser.” Net als mijn cliënt T. die dit prachtig verwoordde, hebben veel mensen het gevoel dat iedereen het goed voor elkaar heeft en barst van het zelfvertrouwen, behalve zij. Maar is dat wel zo? Onzekerheid Sommige mensen lijken zelfverzekerder dan anderen, vooral aan de buitenkant. Ook veel van mijn cliënten hebben zichzelf allerlei trucs aangeleerd om hun onzekerheid te verbergen. Maar zelfs de meest zelfverzekerde persoon heeft ooit momenten meegemaakt waarop hij totaal geen zelfvertrouwen meer had. Iemand kan op het eerste gezicht prima functioneren maar toch niet blij zijn met zichzelf. Hoe kom je in beweging als het tegen zit?

  • Wacht niet tot alles perfect is. Het zal nooit perfect zijn. Je zult altijd problemen en obstakels tegenkomen. Maar met elke stap die je zet, zal je je sterker en zelfverzekerder voelen. Sterk genoeg om toch die hindernis te nemen en al doende meer zelfvertrouwen op te bouwen.

  • Het is niet erg als het niet in een keer lukt, als je maar blijft proberen en de poging op zich al als waardevol beschouwt. Falen is niet het probleem. Het is juist een probleem als je niets probeert en de kans op succes bij voorbaat laat liggen.

  • Begin, maar stel jezelf wel een haalbaar doel. Deel het op in kleine stappen en beloon jezelf voor iedere stap.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page