top of page

Hoe verberg jij je onzekerheid?


Vriendin L. biechtte me laatst op dat ze altijd een paar borrels drinkt voordat ze naar een feestje gaat, zelfs als dat feestje ’s morgens al begint. De confrontatie met al die mensen die van haar verwachten dat ze gezellig mee doet, daar heeft ze wel wat hulp bij nodig. Ongemak Mijn cliënte F. had er een gewoonte van gemaakt al haar gevoelens van ongemak weg te lachen. Ze vertelde met een lach op haar gezicht hoe naar het was dat ze overspannen was en hoe onbegrepen ze zich voelde door haar collega’s en de arbo-arts. Het idee alleen al Ik wil al jaren op zangles. Van zingen word ik echt heel blij; me aansluiten bij een popkoor lijkt me fantastisch. Maar helaas vertelde een klasgenootje op de lagere school me ooit dat ik vals zong. Het idee alleen al dat ik moet voorzingen voor de groep…. Kies jij ook het liefst voor de veilige weg?

 • Hangt je kast vol met zwarte kleding (altijd goed, niet te opvallend)?

 • Zeg je heel vaak ‘ja’ terwijl je eigenlijk ‘nee’ denkt?

 • Ga je altijd het liefst achterin zitten/het laatst de dansvloer op?

 • Durf je niet te solliciteren op die leuke baan?

 • Wacht je altijd met je mening geven tot je er echt niet meer onderuit kunt?

 • Stel je je plannen steeds uit?

Je bent misschien zó goed geworden in het verbergen van je onzekerheid dat je ook een beetje onzichtbaar bent geworden. Dat is zonde. Bedenk welke stappen je de komende dagen kunt zetten om ‘zichtbaar’ te worden! Bijvoorbeeld:

 • Schrijf je in voor die leuke maar spannende cursus of opleiding.

 • Trek iets moois en opvallends aan.

 • Pleeg dat telefoontje waar je zo tegenop zag en zeg wat je al heel lang zeggen wilde.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page