top of page

Hoe trouw ben jij aan jezelf?


“Waar, wanneer en met wie had jij voor het laatst het gevoel dat je helemaal jezelf was, dat alles klopte? Was het met je vrienden in de kroeg? Was het in je uppie bij zonsopgang op het strand? Was het bij een ‘strakke’ presentatie op je werk? Regie Als je het gevoel hebt dat je jezelf kan zijn, kan zeggen wat je wil, je sterke punten tot hun recht komen, kortom je hebt de regie over je leven, dan ervaar je het leven als zinvoller. Stilstaan Om te leven op een manier die helemaal bij jou past is het belangrijk om stil te staan bij de volgende vragen:

  1. Wat zijn je passies? Waar loop je warm voor en wat geeft je het gevoel dat je in een ‘flow’ zit?

  2. Wie of wat is belangrijk voor jou? Welke waarden streef je na en waaraan geef je voorrang?

  3. Waar ben je goed in? Wat zijn je vaardigheden, talenten en sterke punten?

Zelfvertrouwen Je krijgt meer zelfvertrouwen als je durft te kiezen voor wat voor jou belangrijk is. Dat is niet altijd makkelijk. Als je meer jezelf wilt zijn, meer plaats wilt maken voor jouw waarden en passies, betekent dit soms dat je moet breken met oude patronen. Grenzen Mijn cliënte Yvonne stond dag en nacht voor haar dochter klaar om op te passen. Voor haar dochter was dit niet meer dan vanzelfsprekend. Pas toen Yvonne haar grenzen aangaf en regelmatig “nee” zei, werd er rekening met haar gehouden en werd ze gewaardeerd voor de momenten waarop ze “ja” zei. Eerlijk Trouw zijn aan jezelf is vooral eerlijk zijn naar jezelf: wat wil je, waar sta je voor? In plaats van: wat wordt er van me verwacht, hoe hou ik iedereen tevreden? Je tijd Blader eens door je agenda om te zien hoe jij je tijd door brengt. Hoeveel tijd heb je de afgelopen weken aan je passies besteed? Hoe vaak maakte je gebruik van je talenten en deed je dingen waar je goed in bent? Hoeveel tijd bracht je door met de mensen die belangrijk voor je zijn?

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page