top of page

Negatief Zelfbeeld


“Je kraakt jezelf voortdurend af, hoort complimenten niet, maar kritiek des te beter. Je bent er van overtuigd dat je waardeloos bent, onbelangrijk of dom, er niet toe doet of er niet bij hoort.”

Manja de Neef, schrijfster van dit zelfhulpboek heeft jarenlange ervaring als therapeut. Volgens haar is het niet makkelijk om een negatief zelfbeeld positiever te maken. Een negatief zelfbeeld draag je vaak al heel lang met je mee en je bent er in de loop van je leven steeds sterker in gaan geloven en je er steeds meer naar gaan gedragen.

Maar het goede nieuws: het is wel te doen. Je kunt dit doen door de manier waarop je naar jezelf kijkt te veranderen en daarnaast afscheid te nemen van gedrag dat je negatieve zelfbeeld in stand houdt.

In mijn praktijk kijken we aan de hand van foto’s opnieuw naar jou en het beeld dat je van jezelf hebt. Klopt dit beeld wel? Vervolgens werken we aan de hand van oefeningen uit het boek aan het verstevigen van het nieuwe zelfbeeld. In een opschrijfboekje, het ‘witboek’, schrijf je dagelijks alle gebeurtenissen, jouw gedrag en ervaringen op waarbij je, al was het maar even, een positief gevoel had. Alles waar je trots op bent of waar je blij of tevreden over bent moet er in. Op deze manier leer je op een positiever manier naar jezelf te kijken en jezelf te belonen voor concreet gedrag.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page