top of page

Ik hou van mij

Deze songtekst van Harrie Jekkers zie ik als een mooie samenvatting van het ‘superrelatieweekend’ van 365 dagen succesvol, dat ik afgelopen weekend heb bijgewoond in de voormalige Heineken Music Hall.

Hoe veel liefde voel jij voor jezelf? En wat is de invloed van jouw zelfbeeld op je relatie?

Volgens de ‘risico regulatie theorie’ veroorzaakt een stressvolle situatie een conflict tussen de wens zichzelf te beschermen tegen een mogelijke afwijzing van de ander en de wens tot meer verbondenheid met die ander. Iemand met een positief zelfbeeld zal bij een stressvolle gebeurtenis (ziekte, verlies van baan etc.) eerder naar zijn partner toetrekken, het gevaar voor afwijzing zal hij voor lief nemen omdat hij over meer vaardigheden beschikt hier indien nodig mee om te gaan.

Iemand met een negatief zelfbeeld zal zich eerder terugtrekken uit angst niet gehoord of gezien te worden en hiermee gedrag vertonen dat de relatie beschadigt of belemmert. Hij ontneemt zichzelf en de ander hiermee de kans elkaar tot steun te zijn.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page