top of page

CITO


Wat een mooie eye-opener van Jelle Jolles, neuropsycholoog en neurowetenschapper, bij zijn lezing op de middelbare school van onze dochter: Wat meet het CITO niet? Laten we ons niet blind staren op papieren met getallen maar ons kind echt zien, waarderen en complimenteren met wié ze zijn.

Je zelfbeeld is opgebouwd uit twee factoren: Hoe zie je jezelf? En hoe waardeer je dit beeld van je zelf; je zelfwaardering. Bij mensen met een negatief zelfbeeld blijkt deze zelfwaardering vaak voorwaardelijk. Eerst moet hij aan allerlei prestaties en verwachtingen van zichzelf hebben voldaan voordat hij zichzelf waardeert. Hoe zie jij jezelf? Ben jij pas iets waard als je iets gepresteerd hebt?

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page