top of page

Anorexia


Patiënten met anorexia nervosa hebben een verstoord lichaamsbeeld. Als deze persoon zichzelf in een spiegel ziet, ziet zij de versie die ze heeft gecreëerd in haar hoofd. In het geval van anorexia nervosa dus iemand met overgewicht. Maar als dezelfde persoon vervolgens een foto van zichzelf bekijkt, komt er volgens Dr Weissman (Instituut voor psychoanalyse, 2012) een ander cognitief proces kijken: Zij ziet een foto van een vrouw en haar karakteristieke eigenschappen. Zo kan zij heel precies beschrijven hoe deze persoon er uit ziet; mager dus. Dit komt volgens de onderzoeker omdat de hersenen direct de fysiek van een persoon registreren. Een spiegel laat het beeld van jou zien dat je zelf in je hoofd hebt, een foto geeft een eerlijker beeld.

Hoe zie jij jezelf?

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page