Ik hou van mij

July 4, 2017

Deze songtekst van Harrie Jekkers zie ik als een mooie samenvatting van het ‘superrelatieweekend’ van 365 dagen succesvol, dat ik afgelopen weekend heb bijgewoond in de voormalige Heineken Music Hall.

 

Hoe veel liefde voel jij voor jezelf? En wat is de invloed van jouw zelfbeeld op je relatie?

 

Volgens de ‘risico regulatie theorie’ veroorzaakt een stressvolle situatie een conflict tussen de wens zichzelf te beschermen tegen een mogelijke afwijzing van de ander en de wens tot meer verbondenheid met die ander. Iemand met een positief zelfbeeld zal bij een stressvolle gebeurtenis (ziekte, verlies van baan etc.) eerder naar zijn partner toetrekken, het gevaar voor afwijzing zal hij voor lief nemen omdat hij over meer vaardigheden beschikt hier indien nodig mee om te gaan.

 

Iemand met een negatief zelfbeeld zal zich eerder terugtrekken uit angst niet gehoord of gezien te worden en hiermee gedrag vertonen dat de relatie beschadigt of belemmert. Hij ontneemt zichzelf en de ander hiermee de kans elkaar tot steun te zijn. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

September 18, 2020

September 3, 2020

July 10, 2020

June 29, 2020

May 28, 2020

May 13, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

zelfbeeld.nl        |           Amsterdam          

  • Facebook
  • Instagram