CITO

June 16, 2017

 

 

 

Wat een mooie eye-opener van Jelle Jolles, neuropsycholoog en neurowetenschapper, bij zijn lezing op de middelbare school van onze dochter: Wat meet het CITO niet? Laten we ons niet blind staren op papieren met getallen maar ons kind echt zien, waarderen en complimenteren met wié ze zijn. 

 

Je zelfbeeld is opgebouwd uit twee factoren: Hoe zie je jezelf? En hoe waardeer je dit beeld van je zelf; je zelfwaardering. Bij mensen met een negatief zelfbeeld blijkt deze zelfwaardering vaak voorwaardelijk. Eerst moet hij aan allerlei prestaties en verwachtingen van zichzelf hebben voldaan voordat hij zichzelf waardeert. Hoe zie jij jezelf? Ben jij pas iets waard als je iets gepresteerd hebt? 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

September 18, 2020

September 3, 2020

July 10, 2020

June 29, 2020

May 28, 2020

May 13, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

zelfbeeld.nl        |           Amsterdam          

  • Facebook
  • Instagram