zelfbeeld.nl        |           Amsterdam          

  • Facebook
  • Instagram

Anorexia

May 31, 2017

 

Patiënten met anorexia nervosa hebben een verstoord lichaamsbeeld. Als deze persoon zichzelf in een spiegel ziet, ziet zij de versie die ze heeft gecreëerd in haar hoofd. In het geval van anorexia nervosa dus iemand met overgewicht. Maar als dezelfde persoon vervolgens een foto van zichzelf bekijkt, komt er volgens Dr Weissman (Instituut voor psychoanalyse, 2012) een ander cognitief proces kijken: Zij ziet een foto van een vrouw en haar karakteristieke eigenschappen. Zo kan zij heel precies beschrijven hoe deze persoon er uit ziet; mager dus. Dit komt volgens de onderzoeker omdat de hersenen direct de fysiek van een persoon registreren. Een spiegel laat het beeld van jou zien dat je zelf in je hoofd hebt, een foto geeft een eerlijker beeld.

 

Hoe zie jij jezelf?

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

September 24, 2019

July 26, 2019

June 28, 2019

June 14, 2019

Please reload

Archief