Anorexia

May 31, 2017

 

Patiënten met anorexia nervosa hebben een verstoord lichaamsbeeld. Als deze persoon zichzelf in een spiegel ziet, ziet zij de versie die ze heeft gecreëerd in haar hoofd. In het geval van anorexia nervosa dus iemand met overgewicht. Maar als dezelfde persoon vervolgens een foto van zichzelf bekijkt, komt er volgens Dr Weissman (Instituut voor psychoanalyse, 2012) een ander cognitief proces kijken: Zij ziet een foto van een vrouw en haar karakteristieke eigenschappen. Zo kan zij heel precies beschrijven hoe deze persoon er uit ziet; mager dus. Dit komt volgens de onderzoeker omdat de hersenen direct de fysiek van een persoon registreren. Een spiegel laat het beeld van jou zien dat je zelf in je hoofd hebt, een foto geeft een eerlijker beeld.

 

Hoe zie jij jezelf?

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

September 18, 2020

September 3, 2020

July 10, 2020

June 29, 2020

May 28, 2020

May 13, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

zelfbeeld.nl        |           Amsterdam          

  • Facebook
  • Instagram